Hem

medlemmar
Mia Thegel

Jag heter Mia Thegel är 44 år och har precis blivit diagnostiserad med Sjögrens syndrom. Jag hittade den här mailinglistan av en slump och tänkte att det kunde vara intressant att prata med andra i samma situation.

Jag har varit sjuk i omgångar sedan -95 då jag fick feber som höll i sig i 6 månader, varje dag. Jättejobbigt och jag blev sjukskriven. Började jobba igen men insåg efter 1 år att jag var tvungen att gå ner på halvtid. Sedan dess har jag varit helt sjukskriven, jobbat helt, på 75% men fn 50%.

Jag blir ofta och lätt sjuk, vet inte om det har med sjukdomen att göra. Jag har ofta halsfluss, har haft infektioner som lett till blodförgiftning mmm.

Då jag alltid varit en aktiv människa med 1000 järn i elden så har jag svårt att nu sakta ner och inse att jag faktiskt inte orkar. Omgivningen har också svårt för detta. De tror att jag fortfarande orkar och tänker väl inte på att de tar för givet att jag ska klara allt som förut.

Som tur är har jag en underbar man som nu har insett hur dåligt jag mår mellan varven. Jag har också 3 barn, pojkar i åldrarna 24, 14 och 12 år.

Min man förde med sig 2 barn i boet så vi har också 6 barnbarn i åldrar från 3 år och upp till 12 år.

Jag jobbar på Räddningsverket som inköpare, ett jobb som jag älskar, men som jag tyvärr nog måste sluta med, för det innebär att man måste vara på plats varje dag och det kan jag ju inte garantera. Ett stort intresse jag har är att läsa vilket jag försöker göra så fort jag har en stund över. Det är också roligt att surfa på nätet.

Det blev mycket skrivet men jag hoppas att någon har lust att höra av sig.

Email: mia.thegel@alfaskop.net