Hem

medlemmar
Jonas Löfgren

Jag heter Jonas Löfgren. Jag är 24 år fyllda och bor tillsammans med min flickvän Maris (alltså skaparen av denna mailinglista) i en lägenhet i Torshälla utanför Eskilstuna. Jag är inte reumatiker, men är handikappad pga. gråstarr. dvs nedsatt syn. Jag ser 0.1 på mitt vänstra öga och är helt blind på det andra.

Jag tycker att det behövs forum för oss handikappade, oavsett funktionshinder. Att byta erferenheter och komma med tips på vad man kan göra för att skapa en förbättring i vårat samhälle.

Min synpunkt är att det finns för lite information (och den som finns är svårtillgänglig) om vilka möjligheter som ges till oss med ett funktionshinder,. Detta gäller allt inom lagar, hjälpmedel, handikappsanpassning, anställning, bidrag mm.

Jag tycker också att det behövs mer föreläsningar i skolor, på dagis och på arbetsplatser för att öka förståelsen och för att förebygga problem som mobbning. För det är inte bara - som en del tycks tro, att bara själv ha ett öppet sinnelag och vara positiv och utåtriktad - för vem klarar av det när omvärlden ser ner på en och placerar en i ett fack. - de bortglömdas...

Email jonas@ulun.se

Hemsida AkvarieGuiden