Hem

medlemmar
Carina Lindqvist

Jag heter Carina Lindqvist och är 34 år. Jag bor i Lycksele, Västerbottens inland, med min sambo Christer och våra tjejer Rebecka och Beatrice(-89,-90).Vi har två kanariefåglar, som jag älskar, och några akvariefiskar.

Jag arbetar som förskollärare, på förskola med barn 1-5 år, men är just nu halvtids-sjukskriven. Jag har under en massa år haft värk och kroppen har börjat uppträda allt mer besynnerligt...Hade en rejäl svacka i våras då allt blev upp och ner, blev totalt orkeslös och började förlora begreppen.

Fick i förra veckan min diagnos. Enligt läkare på reumatologen så är de 100% säker på att det jag har är Dercum-fettvävsreumatism. Symptombilden och de knutor(fettknölar-lipom) jag har över hela kroppen tyder på det, menar de. Men de skriver "misstänkt dercum" som diagnos eftersom man aldrig stött på sjukdomen här förr och det inte finns prov som kan bevisa till 100 %. Känns frustrerande. Skulle välkomnat ett ordentligt ställningstagande. De första tecknen fick jag vid 17 års ålder, så jag har levt med värken och tröttheten i halva mitt liv.

Jag försöker nå så många människor som möjligt, bla genom sådana här listor, för att få så mycket information som jag kan. Även om det inte rör just dercum. Viss problematik har vi alla gemensamt.

Allt eftersom tiden gått så har jag tappat mina fritidssysselsättningar...men en gång i tiden orkade jag dansa, gå på bio, vara ute i skog och mark...I dag drömmer jag om en hund, jag tar mig tid att gå på bio, funderar på vad jag kan hitta i panduro...

Jag försöker få rätsida på mitt liv. Hoppas dessutom på nya "vänner".

E-mail: carilinn@hotmail.com