Hem

medlemmar
Anna Lindahl

Jag heter Anna Lindahl och jag är bosatt i Italien. Jag är 27 år och är gift med en italienare och vi har 2 pojkar tillsammans, Chrisitan 5 år och Erik 2.

Jag har haft psoriasis exsem (på knän och armbågar) när jag var mindre men med åren gick det bort. Sedan flyttade jag till Italien och jag har inte haft eksem på många år.

Ledbesvären började förra året i februari när jag stukade knät när jag gjorde stepaerobica. Sedan dess har helvetet brytit ut. Jag har genomgått en artroskopi och reumatologen sa att knät var väldigt inflammerat och genom ultraljud så har de sett att armbågar, axlar, händer var likaså inflammerade.

Blodproverna visar inte så mycket, sänkan och reumatfaktorn var inom gränserna, det fanns bara några antikroppar ANA tex som var dåliga.

Nu går jag på vattengymnastik och det går ganska bra. Vattnet är ganska kallt och dom flesta som går där har ju inga problem så tempot är alldelles för högt för mig men jag kör i min egen takt. Vad synd det är att vara 28 och känna sig som 80!

Utan diagnos har jag nämnligen inte rätt till sjukgymnastik (så är det i Italien) i och med att min reumatolog vet inte ännu om det rör sig om en psoriasisartrit eller något annat så kan hon inte fastställa diagnos ännu säger hon. Men jag har ont sen i feb 98 men det gör väl inget.... *det är ju inte hennes kropp*

Förra vintern hade jag flera streptokockinfektioner (i halsen). Reumatolgen tror inte att mina ledbesvär beror på streptokockerna men det kan ju reta kroppen och förvärra hela situationen.

I somras var jag 2 veckor på Cypern och det var jättebra för mina stackars leder. Det var 45 grader varmt och jag mådde susens. Jag lever forfarande på den semstern.

Jag var tvungen att sluta arbeta för min kropp pallade inte med. Nu är jag hemma (undervisar svenska åt italienare som vill lära sig svenska 2 dagar i veckan) och jag mår faktiskt lite bättre.

Jag har ständig "nackspärr" och ofta ont i händerna, armbågarna, höger axel och i vänster knä.

Man kan ju bara hoppas att det går bra nu i vinter. Men man får vara optimistisk, man får ta en dag i sänder....

Jag är ju svensk och jag skulle ju vilja ha kontakt med människor i Sverige som är i samma sits.

Email anna@snet.it.