VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR UNGA REUMATIKER I SÖDERMANLAND 1998Styrelsen avger härmed följande redogörelse för föreningens verksamhet under året 1998.Styrelsen har under året haft följande sammansättning:


Ordinarie ledamöter

Elisabeth Ekendahl

Ordförande

 

Maria Götling

Sekreterare

 

Eva Hellström

Kassör

 

Anna Haglund

 

 

Christina Eriksson

 

 

Kerstin Götling

Matrikelansvarig

Styrelsesuppleanter

Lotta Gustafsson

 

 

Tony Karlsson

 

 

Jan Ljungkrantz

 

 

Ulrika Andersson

 

Revisorer

Karin Andersson

 

 

Lotta Hellström

 

Styrelsesammanträden


Styrelsen har under året haft 10 st sammanträden. Dessutom har au haft telefonkontakt.

Aktiviteter


Julgransplundring
Den 18 januari hade UNGA REUMATIKER och Eskilstuna Reumatikerförening inbjudit till julgransplundring. Vi var i Lagersbergsskolans matsal. Ett 50-tal barn och vuxna dansade ut julen. Efter dansen blev det fika och lotterier. Alla barn fick en godispåse med sig hem.

Diskussionsträff
Den 2 februari var styrelsen inbjuden till Mälarsjukhusets reumatolog. Vi diskuterade om övergången från ungdomsmottagningen till vuxenreumatologen. Det var ett givande möte.

Familjebad
Vi har haft två stycken mycket välbesökta familjebad. Vi har varit på Mälarsjukhusets hydroterapiavdelning. Där har vi badat, bastat och fikat.

Utbildning
Kerstin, Eva och Lotta var på en utbildning om sociala rättigheter på Loftet i Flen 18-19 april.

Elisabeth och Peter åkte på kurs med C-DUST regionen 5-6 december, ämnet var Unga Reumatikers medlemskap efter riksstämman 1999.

Studiebesök på GB i Flen
Den 24 april var vi inbjudna till GB-glass pilotavdelning. Där fick vi veta hur man gör glass. Vi fick naturligtvis smaka på den alldeles färska glassen. Alla åt med god aptit.

Stockholmsresa
Den 16-17 maj var vi 24 st barn och vuxna som klev på tåget i Flen. Vi åkte till Stockholm och övernattade på Globe hotell. Lördags eftermiddagen tillbringade vi på Gröna Lund. Söndagen gav tid för shopping. Det var en mycket lyckad resa. Lions hade gett oss ekonomiskt bidrag.

Biodag
Den 15 november hade vi inbjudit till bio. Vi var 31 stycken som gick och såg olika filmer på matiné eller kvällsföreställning. Efter bion träffades vi på McDonalds och åt hamburgare.

Vattengympa
I september startade våran vattengympa grupp, den är på tisdags kvällar. Vi är på Mälarsjukhuset.

Utställning
Under året har vi samlat material till en utställning. Utställningen sattes upp på Eskilstuna bibliotek 1-14 december. Vi fick ekonomiskt bidrag från Landstinget.

Slutord


Styrelsen framför ett tack till medlemmarna som medverkat under året. Vi vill också tacka Riksstyrelsen och Distriktsstyrelsen för den hjälp och det stöd som vi fått. Ett tack också till Landstinget och Lions som gett oss ekonomiskt bidrag. Avgående styrelsen tackar för förtroendet och önskar den nya styrelsen Lycka Till i sitt fortsatta arbete.